POMEMBNO OBVESTILO!

Sporočamo vam, da imamo novo spletno stran. 

www.vrtectezno.si

Enota Mišmaš

Telefon: +386 2 460 02 20 in +386 2 460 02 14
Vodja enote: Jadranka Zajec
 
 

IMG 4240Pri otrocih ni majhnih korakov.
Vse kar storijo in naredijo, so velike stvari.
Predvsem srca imajo večja kot mi – odrasli.
Vanje spravijo vse, kar vidijo
in vse, česar se zavedajo –
tudi majhen kamenček, ki so ga opazili na cesti,
listek z drevesa,
poljubček kar tako,
mravljico ali črička,
predvsem pa vse ljudi,
ki so okoli njih.
(Pearl S. Buck).

Zakaj je v našem vrtcu lepo?
Enoto Mišmaš obiskujejo otroci prvega in drugega starostnega obdobja. Otroke, ki obiskujejo naš vrtec, vsak dan sprejmejo strokovni delavci s prijaznim nasmehom na obrazu. Sprejemamo se takšni kot smo in se imamo radi. Otroci v našem vrtcu rastejo v urejenem in prijaznem okolju. Vrtec stoji sredi zelenega igrišča, z »Rožnim gričkom«, zelenjavno-zeliščnim vrtičkom, drevjem in vinsko trto, kjer se otroci vse leto igrajo in raziskujejo. Sami skrbimo za urejenost igrišča in gredic. Pridelke ki zrastejo, z veseljem poberemo in jih odnesemo kuharicam, ki jih dodajo v okusne jedi. Iz naše centralne kuhinje prijetno diši daleč naokoli.

Živimo z naravo, ki jo doživljamo v različnih letnih časih, s pomočjo vseh čutil. Opazujemo spreminjanje in menjavo stalnega ritma v naravi. Spomladi odkrivamo rast in življenje na gredicah in pod drevesi. Poleti se zatečemo v bogato senco dreves ali pa se sprostimo v igrah z vodo. Vonjamo in okušamo zelišča in dišavnice. Jeseni so barve na našem igrišču spodbuda za slikarsko ustvarjanje. Pograbimo listje in pripravimo gredice na zimski počitek. Zima nam na gričku nudi veselje v sankanju, otroci se preizkusijo v prvih korakih na tekaških smučeh. Pri nas se ne jezimo na vreme, veselimo se sonca, skačemo po lužah, veselimo se snega in odkrivamo naravo.

V vrtcu imamo knjižno sobo, v kateri najdemo veliko različnih knjig, s pomočjo katerih spoznavamo svet okoli sebe in odkrivamo čudoviti svet domišljije. Pravljice vsak dan, otroke zazibajo v prijeten počitek po kosilu.

Dostopnost