POMEMBNO OBVESTILO!

Sporočamo vam, da imamo novo spletno stran. 

www.vrtectezno.si

POMEMBNO OBVESTILO!

Sporočamo vam, da imamo novo spletno stran. 

www.vrtectezno.si

Skupne dejavnosti

Otvoritev kuhinje

Pa smo dočakali novo kuhinjo, okoli 600.000 € vredno investicijo, ki jo je omogočila občina. Zdaj bomo s še večjim veseljem pripravljali dobrote, tudi iz tega, kar nam zraste na vrtu, za katerega skrbijo otroci.

Predstava lutkovne skupine Pajčevina - Nekaj ti moram povedati

Od 5.-10. oktobra 2015 so se povsod po Sloveniji, v okviru Tedna otroka in pod sloganom Nekaj ti moram povedati, odvijale različne delavnice, prireditve, predavanja in drugi dogodki namenjeni otrokom in zaradi otrok. Tudi v našem vrtcu so strokovni delavci pripravili različne dejavnosti, prireditve in srečanja. Lutkovna skupina \"Pajčevina\", ki jo sestavljajo strokovni delavci Vrtca Tezno Maribor (Andreja Predikaka, Jernej Vajsbaher, Polona Vollmeier, Katja Lendero in Tina Zajšek) so za vse otroke pripravili predstavo Nekaj ti moram povedati.

Grafomotorika z okusom - predavanje za starše

Pismenost ni omejena samo na čas, ko otrok stopi v šolo. Uvajanje v pismenost poteka že od rojstva, priprave na pismenost pa potekajo skozi celotno predšolsko obdobje. Že v predšolskem obdobju je potrebno otrokom ponuditi različne motorične in grafomotorične dejavnosti, s katerimi bodo razvijali spretnosti za pisanje. Za starše smo pripravili predavanje in delavnice, kjer so spoznali, kaj je pomembno za otrokov razvoj pismenosti, kako lahko v vsakodnevnih dejavnostih z otrokom razvijajo grafomotorični razvoj, ki je predpriprava za pisanje (praktično so spoznali nekaj vaj, iger in dejavnosti, ki jih z otrokom lahko uporabljajo doma). Predavala je ga. Brigita Nojič, prof. defektologije, delavnice so vodile vzgojiteljice Viktorija Marčič, Tatjana Mikložič, Maja Veit Berčniki in kuharji Milena Križnik, Remzija Tesić, Alenka Petkovič, Matej Soršak, Bojana Pšeid, Petra Muršec.

Predstavili smo se na 12. sejmu Altermed

V nedeljo, 13.3.2016 se je Vrtec Tezno Maribor predstavil na sejmu 12. sejmu Altermed v Celju. Strokovne delavke vrtca so na razstavnem prostoru predstavile didaktične igre in pripomočke, ki so povezani s spoznavanjem žit in semen iz lokalnega okolja. Namen predstavitve na demo kuhinji je bil prikaz sodelovanja med kuharicami, otroki in starimi starši, ki v našem vrtcu poteka že vse leto. Na spontan in domiseln način so kuharice ob pomoči otrok in njihovih babic prikazale pripravo pekovskih izdelkov.

Ciciban poje in pleše 2016

Dne 31.5.2016 je bila že 46. revija Ciciban poje in pleše v Veliki dvorani SNG Maribor. Na dveh koncertih je nastopilo preko 700 otrok iz vrtcev Maribora in okolice, 13 pevskih zborov in 12 plesnih skupin. Vsako leto zborčke spremlja instrumentalni kvintet, harmonike, orfov orkester, citre in klavir. Prireditev je posnel RTV center Maribor. Naš vrtec se je predstavil v prvem delu, s plesno skupino pod vodstvom Tine Zajšek in Katje Lendero ter pevskim zborom pod vodstvom Polone Vollmeier.

Otroci tečejo

V petek, 6.10.2017 so otroci v mnogih slovenskih vrtcih in šolah tekli v okviru akcije množični tek »Otroci tečejo«. Akcije smo se udeležili tudi mi.

Simbioza giba

Simbioza giba je vseslovenski prostovoljski projekt na področju gibanja, športne rekreacije, športa, telesne kulture in medgeneracijskega sodelovanja. Trajal je v tednu od 14.10.2017 do 21.10.2017. Tudi mi smo se vključili. Enoti Lupinica in Mehurčki sta povabili k sodelovanju predvsem stare starše ter krajane MČ Tezno. V enoti Mehurčki so skupaj z otroki tekli krog za zdravje, se razgibali ob glasbi Od glave do peta ter se sproščeno igrali na gibalnih postajah. V enoti Lupinica pa je bil prav uspešen teden druženja različnih generacij v priljubljenem gozdu Stražun, kjer so bili navdušeni nad hojo po \"Srčni poti\", izdelovanjem gibalnih poligonov ter razvijanje spretnosti pri premagovanju le teh.

Predstavili smo se na 15. sejmu Altermed

V soboto, 16. marca 2019, se je naš vrtec predstavil na 15. sejmu Altermed v Celju. Sejem Altermed predstavlja največjo ponudbo naravnih rešitev za zdravo življenje na enem mestu. Mi smo predstavili naš Zeleni dan. To je dan, ko si postrežemo jedi, ki zemljo toliko ne izčrpajo, nam pa dajejo kljub temu veliko energije za delo. Hkrati pa krepimo zavedanje, da lahko z občasnim uživanjem rastlinske hrane, zemljo ohranimo bolj čisto in zdravo.

 

Dostopnost