POMEMBNO OBVESTILO!

Sporočamo vam, da imamo novo spletno stran. 

www.vrtectezno.si

Le kdo ne pozna pravljice Pekarne Mišmaš, naše pisateljice Svetlane Makarovič? Kako dober in okusen kruh se je pekel pod budnim očesom gospoda Mišmaša.

Tudi naš vrtec ima v Enoti Mišmaš kuhinjo, kjer dnevno diši po dobrotah izpod rok naših kuharic. In ker se je na koncu vasi v Pekarni Mišmaš pekel tako dober kruh, smo  poskusili tudi mi.

Takoj, ko so se v maju vrtčevska vrata ponovno odprla, smo imeli v vrtcu (zaradi še vedno strogih ukrepov v času pandemije) manj otrok in tako je lahko stvar stekla. Nabavili smo svežo BIO moko vseh vrst: pirino, pšenično enozrnico, ajdovo,  za koruzni kruh pa tudi BIO polnozrnati koruzni zdrob, nekaj kilogramov kvasa in pričeli s peko. Naše kuharice so prinesle belo, črno in ajdovo moko, kvas, sol, vodo – in bliskovito – tifiti-taf, tifiti-taf – zamesile gladko testo, ga pokrile s prtom in ga pustile vzhajati. Tifi-tafi-tap, tifiti, tafiti-tap in že je bil kruh pripravljen za parnokonvekcijsko peč!  V štirinajstih dnevih so se na jedilniku, poleg že običajnih obrokov, zvrstile številne dobrote:

  • BIO domač pirin kruh MIŠMAŠ,
  • BIO domača pšenična bombetka MIŠMAŠ,,
  • BIO domača belokranjska pogača z bučnimi semeni,
  • BIO domač kruh MIŠMAŠ,
  • BIO domač koruzni kolač MIŠMAŠ,
  • BIO domače koruzno pekovsko pecivo MIŠMAŠ,
  • BIO domače marmeladne potičke MIŠMAŠ,
  • BIO domač kolač MIŠMAŠ,
  • BIO domača mlečna štručka MIŠMAŠ,
  • BIO domač ajdov kolač MIŠMAŠ,
  • BIO domač koruzni kolač MIŠMAŠ, in
  • BIO domač mlečni kruh MIŠMAŠ, 

 

Dostopnost